27.6.13

Χαμογελάστε..Είναι μεταδοτικό ..


Πόσες φορές χαμογελάμε κάθε ημέρα; Το ερώτημα μοιάζει ρητορικό και εν πολλοίς αναπάντητο, δεδομένου ότι δεν μπορεί να θυμόμαστε την έκφραση του προσώπου μας κάθε στιγμή.



 Μια εταιρεία δημοσκοπήσεων, όμως, που ανέλαβε να κάνει μια πανευρωπαϊκή έρευνα για λογαριασμό μιας οδοντόκρεμας έχει την απάντηση: Ο μέσος Ευρωπαίος χαμογελάει ακριβώς 7,5 φορές την ημέρα και τουλάχιστον μία απ’ αυτές το χαμόγελό του είναι… ψεύτικο!








 Είναι πολλές αυτές οι φορές ή λίγες; Εξαρτάται από ποια οπτική το βλέπει ο καθένας. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε στοιχεία σχετικά με την… γεωγραφική διαφοροποίηση του χαμόγελου, αλλά η εκπρόσωπος της εταιρείας
που κατασκευάζει την οδοντόκρεμα Λουίζ Μαρκς παραδέχτηκε ότι στις μεσογειακές χώρες ο μέσος όρος είναι μεγαλύτερος από τις κεντροευρωπαϊκές και τις σκανδιναβικές. Ούτως ή άλλως, όμως, ο αριθμός είναι μικρός, πολύ μικρότερος απ’ αυτόν που περίμενε η εταιρεία.



 «Αν αναλογιστούμε με πόσους ανθρώπους συναντιόμαστε κάθε ημέρα, ποιες πληροφορίες λαμβάνει ο εγκέφαλός μας και ποιες συζητήσεις κάνουμε, τα χαμόγελά μας είναι εξαιρετικά λίγα», τόνισε η Μαρκς. «Πρέπει να βρούμε τρόπους και αφορμές για να χαμογελάμε περισσότερο. Δίνουμε χαρά στους γύρω μας, ακόμα κι αν δεν μας γνωρίζουν, αλλά και στον εαυτό μας».




Πολλοί από τους 2.000 ερωτώμενους της έρευνας παραδέχτηκαν, πάντως, ότι έχουν χαμογελάσει τουλάχιστον μια φορά σε μέρος ή σε συγκυρία που δεν έπρεπε να το κάνουν π.χ. σε μια κηδεία ή κατά τη διάρκεια ενός σοβαρού καυγά με το αγαπημένο τους πρόσωπο. Κάποιοι άλλοι τόνισαν ότι ψάχνουν επίτηδες αφορμές για να χαμογελάσουν τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, ειδικά όσοι ασχολούνται με υπολογιστές ψάχνουν στο διαδίκτυο για ανέκδοτα ή αστεία βίντεο που θα τους φτιάξουν την ημέρα, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες.





 Οσο για τα ψεύτικα χαμόγελα, οι περισσότεροι παραδέχτηκαν ότι «αναγκάστηκαν» να χαμογελάσουν για να γίνουν αρεστοί στον προϊστάμενό τους στη δουλειά όταν τον είδαν.

2 σχόλια:

  1. Ωραία ανάρτηση κορίτσι!!
    Προσωπικά δεν περνάει ώρα που να μη με βρει χαμογελαστή.
    Ακόμα κι όταν πονάω.

    Καλό σαββατοκύριακο φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα.. Τωρα ειδα το σχολιο καταλαθως Κατερινα μου... Ηταν απο τις πρωτες μου αναρτησεις αυτο..
      Φιλακια

      Διαγραφή

Τα σχόλια όλων είναι καλοδεχούμενα εφόσον δεν προσβάλλουν τον συγγραφέα και τον αναγνώστη,
Ευχαριστω