18.3.14

Τα τοπ 37 μαθήματα ζωής που έχω μάθει ως τώρα...(Ντον Γκλάσκιν)




Η επιχειρηματίας, μαμά, δασκάλα γιόγκας, συγγραφέας, life-coach και ερωμένη, όπως περιγράφει η ίδια τον εαυτό της, Ντον Γκλάσκιν έκλεισε τα 37 και για να γιορτάσει την περίσταση έφτιαξε αυτή τη φανταστική λίστα με τα 37 πράγματα που έχει μάθει στη ζωή της μέχρι τώρα. 

Η Ντον γράφει συχνά από καρδιάς για τη ζωή με έμφαση στην ψυχή, την προσωπική καλλιέργεια, τη συναισθηματική υγεία και άλλα ανάλογα θέματα, δίνοντας έμπνευση σε όσους τη διαβάζουν. Αυτή η λίστα με τα πιο πολύτιμα μαθήματα της ζωής της θα εμπνεύσει και θα ανεβάσει κι εσένα, διάβασέ τη λοιπόν και προσπάθησε να την εφαρμόσεις. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα κάνει τη ζωή σου πολύ καλύτερη.



1. "Η ευτυχία ξεκινάει από μέσα μας. Σπαταλάμε πολύ χρόνο στη ζωή μας ψάχνοντας την επιβεβαίωση και την έγκριση έξω από εμάς και χωρίς να τη βρίσκουμε πάντα. Τελικά, όλα έχουν να κάνουν με το μέσα μας. Εκεί πρέπει να ψάξουμε".


2. "Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για τα πάντα. Τα καλά, τα κακά, τα άσχημα. Ολόκληρη η ζωή μας είναι ένα πολύτιμο δώρο. Η ευχαρίστηση, ο πόνος -είναι όλα μέσα στο μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουμε".



3. "Ελάχιστες αλλαγές στο πώς αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα θα μεταμορφώσουν τη ζωή σου. Όταν νιώθεις φόβο, θυμό, πόνο, επίλεξε απλώς να δεις την κατάσταση διαφορετικά".



4. "Πρέπει να είσαι αληθινός απέναντι στον εαυτό σου, ακόμα κι αν έτσι δεν ευχαριστείς τους υπόλοιπους. Παρ' όλα αυτά είναι καλύτερα να σε αντιπαθούν γιατί ζεις την αλήθεια σου από το να σε αγαπούν για αυτό που προσποιείσαι ότι είσαι".



5. "Ο κόσμος είναι ο καθρέφτης μας. Αυτά που αγαπάμε στους άλλους είναι μια αντανάκλαση όσων αγαπάμε στον εαυτό μας. Αυτά που μας ενοχλούν στους άλλους είναι μια σίγουρη ένδειξη για το τι πρέπει να κοιτάξουμε πιο προσεκτικά στον εαυτό μας".



6. "Κάθε άνθρωπος έρχεται στη ζωή μας για κάποιο λόγο. Εξαρτάται από εμάς να είμαστε ανοιχτοί στο μάθημα που έχει να μας διδάξει. Όσο περισσότερο κάποιος μας ενοχλεί, τόσο μεγαλύτερο το μάθημα. Κράτα σημειώσεις".



7. "Έχε εμπιστοσύνη. Σε δύσκολες στιγμές, έχε στο μυαλό σου ότι το σύμπαν θα σε προστατεύσει και όλα θα πάνε καλά. Αν δεν καταλαβαίνεις το πώς εκείνη τη στιγμή, έχε εμπιστοσύνη ότι θα έρθει η στιγμή που θα το καταλάβεις. Το σύμπαν πάντα δουλεύει για το καλό σου".



8. "Ποτέ μην παίρνεις τα πράγματα προσωπικά. Το τι κάνουν οι άλλοι αντικατοπτρίζει το τι συμβαίνει στη δική τους ζωή και το πιθανότερο είναι ότι έχει μικρή ή καμία σχέση μαζί σου".



9. "Μια βόλτα στη φύση είναι θεραπευτική. Το να αναπνέεις τον καθαρό αέρα και να ρουφάς τα όμορφα τοπία αυτής της Γης καθαρίζει το μυαλό, σε προσγειώνει και σου αλλάζει τη διάθεση. Επιπλέον μπορείς να μάθεις πολλά για τη ζωή παρατηρώντας το μεγαλείο της φύσης".



10. "Οι πληγωμένοι άνθρωποι πληγώνουν. Εσύ αγάπησέ τους όπως είναι. Αν και δεν πειράζει καθόλου αν τους αγαπάς από μακριά".



11. "Πρέπει να νιώσεις κάτι για να μπορέσεις να το θεραπεύσεις. Φέρε τους φόβους και τις αδυναμίες σου στο επίκεντρο και ρίξε τον προβολέα πάνω τους γιατί ο μόνος τρόπος να ξεφύγεις είναι περνώντας από μέσα τους. Ο πόνος που σου προκαλεί το να αντιμετωπίζεις την αλήθεια κατάματα στο τέλος αξίζει τον κόπο, το υπόσχομαι".



12. "Η τελειομανία είναι μια ψευδαίσθηση. Και πολύ οδυνηρή μάλιστα. Χαλάρωσε. Προσπάθησε να κάνεις το καλύτερο, ναι, αλλά επίτρεψε στον εαυτό σου την πολυτέλεια να κάνει λάθη και να είναι ευτυχισμένος ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα".



13. "Βγάλε τις παρωπίδες. Μην επικεντρώνεσαι στους στόχους και τις επιθυμίες σου τόσο που να χάνεις την ομορφιά της ζωής και τους ανθρώπους γύρω σου. Ο κόσμος είναι πανέμορφο μέρος όταν περπατάς σε αυτόν με μάτια ανοιχτά".



14. "Γιόρτασε το ταξίδι. Δεν είναι μόνο ο προορισμός που έχει σημασία. Ευχαριστήσου όλες σου τις επιτυχίες, ακόμα και τις πιο μικρές".



15. "Η συγχώρεση δεν είναι τόσο για αυτόν που συγχωρείς. Είναι για εσένα, για να κατακτήσεις τη γαλήνη και την ελευθερία που σου αξίζει. Συγχώρεσε γρήγορα και συχνά".



16. "Είμαστε όλοι βαθιά διαισθητικά πλάσματα. Όταν μαθαίνουμε να μένουμε ακίνητοι και να ακούμε, μπορούμε να φτάσουμε στην πηγή μιας υπέροχης πρωτόγονης σοφίας. Άκουσε το σιωπηλό ψίθυρο της καρδιάς σου. Ξέρει το δρόμο".



17. "Άσε την ψυχή σου να λάμψει! Να είσαι αυθεντικός. Δεν υπάρχει κανείς άλλος σε αυτή τη γη σαν κι εσένα. Αγκάλιασε την αλήθεια σου με όλη σου την καρδιά και ζήσε και ανάπνευσε το πεπρωμένο σου".



18. "Είμαστε πανίσχυροι δημιουργοί. Αλήθεια, πέρα από κάθε φαντασία. Με σκοπό, συγκέντρωση και επιμονή όλα είναι δυνατά. Αυτό να το έχεις σίγουρο".



19. "Εγώ είμαι μέσα μου γεμάτη φως. Εσύ είσαι μέσα σου γεμάτος φως. Όλοι είμαστε μέσα μας γεμάτοι φως. Κάποιοι ρίχνουν μόνοι τους σκιές στην ίδια τους τη λάμψη. Γίνε φάρος φωτός για τους άλλους και δείξ' τους το δρόμο".



20. "Μην παίρνεις τη ζωή πολύ σοβαρά! Στο τέλος εξάλλου κανείς δεν βγαίνει ζωντανός. Χαμογέλασε. Κάνε ανοησίες. Πάρε ρίσκα. Διασκέδασε".



21. "Φρόντισε να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που σε αγαπούν και σε υποστηρίζουν. Και ανταπέδωσέ τους την αγάπη και την υποστήριξη! Η ζωή είναι πολύ μικρή για οτιδήποτε άλλο".



22. "Μάθε τον περίτεχνο χορό της ζωής. Να έχεις μεγάλα, όμορφα όνειρα και όραμα. Να τα κυνηγάς με πάθος. Αλλά, ταυτόχρονα μην προσκολλάσαι σε αυτά. Να είσαι ευέλικτος και πρόθυμος να πας όπου η ζωή σε πάει".



23. "Το να δίνεις είναι το μυστικό για να παίρνεις. Μοιράσου τη σοφία σου, την αγάπη σου, τα ταλέντα σου. Μοιράσου ελεύθερα και θα εκπλαγείς από το πόση ομορφιά θα επιστρέψει στη ζωή σου".



24. "Πρέπει όμως από την άλλη να προσέχεις να μη δίνεις υπερβολικά πολύ. Αν αδειάσεις το δικό σου ποτήρι εντελώς, δεν θα σου μείνει τίποτα άλλο να δώσεις. Η ισορροπία είναι το κλειδί".



25. "Πες ΝΑΙ! σε ό,τι σε χαροποιεί. Πες όχι, χωρίς να ζητάς συγνώμη, σε ότι δεν σε εξιτάρει ή νιώθεις ότι δεν είναι για εσένα. Ο χρόνος είναι ένας από τους πιο πολύτιμους πόρους και δεν γυρνάει ποτέ πίσω. Χειρίσου τον με σοφία".



26. "Κάποιες φορές κάποιες φιλίες κάνουν τον κύκλο τους. Αυτό δεν σημαίνει ούτε πως εκείνοι έκαναν κάτι κακό, ούτε πως εσύ έκανες κάτι κακό. Σημαίνει απλώς ότι είστε σε διαφορετικά μονοπάτια. Έχε τους στην καρδιά σου, όταν όμως αρχίζουν να σε πληγώνουν ή να σε κρατάνε πίσω, είναι καιρός να πάρεις αποστάσεις ή να τους αφήσεις να πάρουν την πορεία τους".



27. "Ο φόβος είναι συνήθως μια πολύ καλή ένδειξη ως προς το τι θέλουμε και χρειαζόμαστε στη ζωή μας. Άστον να γίνει η πυξίδα σου και απόλαυσε τη συναρπαστική περιπέτεια στην οποία θα σε οδηγήσει".



28. "Το να ξεπεράσεις τους φόβους σου είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Του αποδεικνύεις έτσι ότι μπορείς να καταφέρεις τα πάντα κι αυτό δίνει τεράστια ώθηση στην αυτοπεποίθησή σου".



29. "Το κορμί μας είναι το όχημά μας για να πετύχουμε τα όνειρά μας. Πρέπει να του φερόμαστε με αγάπη και να φροντίζουμε να είναι υγιές για να νιώθουμε ζωντανοί και γεμάτοι ενέργεια. Η εικόνα όμως δεν πρέπει να γίνεται ποτέ εμμονή. Η ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό και σβήνει ούτως ή άλλως με τον καιρό. Το να νιώθεις όμορφα, υγιής και άνετα με το σώμα σου είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία".



30. "Όσους αγαπάς να τους το δείχνεις συχνά και με ενθουσιασμό. Πες το και δείξ' το όσο περισσότερο γίνεται. Ο χρόνος σου, η ουσιαστική παρουσία, η αγάπη και το ειλικρινές ενδιαφέρον για το αν είναι καλά είναι το καλύτερο δώρο".



31. "Αυτή η στιγμή τώρα είναι ό,τι έχουμε. Είναι το μόνο σίγουρο για οποιονδήποτε από εμάς. Μάθε από το παρελθόν σου και απόλαυσε τις όμορφες αναμνήσεις, μην προσκολλάσαι όμως σε αυτές και μη τις αφήνεις να σε στοιχειώνουν. Ονειρεύσου και σκέψου με ενθουσιασμό για το μέλλον, αλλά μην αφήνεις να σου γίνεται εμμονή. Αγάπα αυτή τη στιγμή, πάντα".



32. "Η ζωή είναι γεμάτη πάνω και κάτω. Χρειάζονται και τα δύο για να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Κρατήσου γερά και απόλαυσε τη διαδρομή".



33. "Συνδεόμαστε όλοι σε μια μεγάλη, ανθρώπινη οικογένεια. Κανείς δεν είναι καλύτερος ή χειρότερος από κάποιον άλλο -βρισκόμαστε απλώς σε διαφορετικά σημεία του ταξιδιού μας και αντιμετωπίζουμε τη ζωή όσο καλύτερα μπορούμε. Αναγνώρισε ότι το άλλο άτομο είσαι εσύ".



34. "Εξέφρασε καθημερινά την ευγνωμοσύνη σου για όλες τις ευλογίες της ζωής σου, μεγάλες και μικρές. Όχι μόνο τα vibes που μεταδίδεις και εισπράττεις θα σε κάνουν να νιώσεις υπέροχα, αλλά αν το κάνεις συχνά δημιουργείς χώρο για ακόμα περισσότερη αφθονία -χαράς, αγάπης, υγείας και ευημερίας".



35. "Δεν είμαστε το κέντρο του σύμπαντος, αν και ο εγωισμός μας μας κάνει να νιώθουμε έτσι ορισμένες φορές. Αποτίναξε αυτό τον τρόπο σκέψης και δες τον κόσμο και την οπτική των άλλων ανθρώπων υπό ένα εντελώς καινούριο, όμορφο φως".



36. "Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερη αγάπη, φως και γέλιο. Βγες στον κόσμο και γίνε η αγάπη".



37. "Ο γκουρού είσαι εσύ. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας, μας λένε άλλοι τι να κάνουμε, πώς να σκεφτούμε, τι είναι ωραίο πάνω μας, τι σημαίνει επιτυχία. Δεν χρειάζεται να ακούς αυτά που σου λένε. Νιώσε ελεύθερος να δεις πίσω από αυτά. Σκέψου εσύ για εσένα. Σπάσε το καλούπι. Όταν σταματήσεις να κάνεις ό,τι θέλουν οι άλλοι να κάνεις και αρχίσεις να ακολουθείς τη δική σου διαίσθηση, τότε θα γίνεις ευτυχισμένος σε σημείο γελοιότητας".



33 σχόλια:

  1. Στη δουλειάδιάβασα τα μισά.Θα έρθω από το σπίτι για τα υπόλοιπα!
    Φιλάκια πολλά Μαράκι μου! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τα περισσότερα................Ορισμένα όμως θα άλλαζαν τη ζωή μας αν τα κάναμε πράξη...όπως το 28, το 29, το 35 και άλλα.
    Καλησπέρα Μαρία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλο ξημερωμα Αννα μου.. εγω δεν ξερω σε πιο να πρωτοσυμφωνησω. πραγματικα βρισκς τοσο μα τοσο δικαιο σε ολα

      Διαγραφή
  3. Είναι λίγο έως πολύ εγωιστικό αυτό που θα πω... αλλά αυτή η ανάρτηση ήταν ό,τι πρέπει για μένα...
    Thanx a lot!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι καθολου εγωιστικο Σοφια μου..αντιθετως. Χαιρομαι που αντιλαμβανεσαι οτι καποια απο αυτα τα πραγματα σιγα σιγα πρεπει να τα βαλουμε (και οι 2 μας) σε εφαρμογη για να αισθανομαστε καλυτερα! Φιλακια

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ σχεδόν με όλα, έχει απόλυτο δίκιο... Θέλει προσπάθεια να τα ακολουθήσει κάποιος όλα αυτά, αλλά αν όντως το καταφέρει, η ζωή του θα γίνει πολύυυυ καλύτερη...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πω πω τι ωραια αναρτηση! μ αρσεσε παρα πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική, πρόσεξε γιατί θα σε εξετάσω! Αχαχα!

      Διαγραφή
    2. Χαιρομαι Κικη μου, αντε να βαλουμε σε εφαρμογη καποια απο αυτα τα καλουδια που γραφει εδω :)

      Διαγραφή
  6. καλο απόγευμα μαράκι ξεκινάω να το διαβάσω....σε χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλο ξημερωμα Νικολα μου, τα φιλια μου! Ευχομαι να σου αρεσε η αναρτηση !

      Διαγραφή
  7. Πόσο απλά κι υπέροχα φαίνονται όλα, αλλά και πόσα άλλα έχουμε ακόμα να μάθουμε σ' αυτό σχολείο!
    Πολύ όμορφη δημοσίευση!
    Χαρούμενο απόγευμα να περάσεις!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικο μου σε ευχαριστω. Πραγματικα θεωρησα πως μια τετοια αναρτηση θα εκανε πολλοα ατομα να δουν καποια πραγματα αλλιως :)

      Διαγραφή
  8. Καλά, και τα μισά να καταφέρναμε να κάνουμε πράξη... ευτυχισμένοι θα νιώθαμε!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κουκλίτσα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχασα το σχόλιο μου, στοπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεγα -στο περίπου- πως πάλι καλά που δεν έκλεισε τα 67, γιατί θα είχε γράψει 67 αποστάγματα!! Κι ότι στο 5 βρήκα μεγάλες αλήθειες. Φιλούθκια!

      Υ.Γ Αυτός ο Νικόλας Τσάρας που ακούγεται, είναι ο "δικός μας" φίλος παιδιά;;

      Διαγραφή
    2. Απάντηση στο Υ.Γ. σου: Μάλιστα! Το πρωτο-άκουσα πριν 1-2 χρόνια, και πρόσφατα "εντόπισα" και το blog...
      ==Μαράκι, με προσλαμβάνεις για γραμματέα??==
      ;-)
      Φιλάκιαααααααα!

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα Joan μου ναι..το ακουσα προχθες και ζητησα την αδεια του να το προσθεσω εδω.Πραγματικα υπεροχο ακουσμα !!
      Ρε συ Γιανναααααααα..Να σε προσλαβω ναι αλλα πληρωμη μην περιμενεις στο λεω :p

      Διαγραφή
  10. ενδιαφέρον.... αρκετα από αυτά που λέει τα βλέπω μια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) Καλο ξημερωμα Παρασκευη μου, χαιρομαι που αναγνωρισες καποια καλα στοιχεια στον καταλογο αυτο

      Διαγραφή
  11. Μα πόση σύμφωνη με βρίσκουν όλα. ΟΛΑ ΟΜΩΣ!!!
    Μπράβο γι' αυτή την ανάρτηση Μαρία!!! Σ' ευχαριστούμε. Καμιά φορά, το να βλέπουμε ότι κι άλλοι σκέφτονται σαν κι εμάς, μας δίνει δύναμη και χαρά. Μας κάνει να νιώθουμε ότι, ναι, υπάρχουν κι΄άλλοι "παράξενοι" σαν κι εμάς. Προχωράμε στην ανάβαση με παρέα!!
    Καλό σου βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετσι ειναι ακριβως και αυτο αισθανθηκα μολις ανακαλυψα αυτο το κειμενο :) Να εισαι καλα..Καλο ξημερωμα

      Διαγραφή
  12. Πραγματικά ο γκουρού είναι μέσα μας και καλό είναι να ανακαλύψουμε όσο ποιο γρήγορα γίνετε τον εαυτό μας, για μας τους ίδιους αλλά και για τους γύρω μας.
    Πολύ όμορφη και θετική ανάρτηση.
    Καλό βραδάκι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλα Αλεξανδρε μου, και συμφωνω απολυτα μαζι σου. Καλο ξημερωμα !

      Διαγραφή
  13. Μαρκά, ήδη νιώθω καλύτερα μετά την ανάγνωση της ανάρτησης σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ όμορφη ανάρτηση!

    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άντε Μαράκι μου να τα βάλλουμε σε εφαρμογή ε; Να πάρουμε τα πάνω μας ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μου άρεσε πολύ όμως!!!!!!
    Σ'ευχαριστούμε Μαράκι:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια όλων είναι καλοδεχούμενα εφόσον δεν προσβάλλουν τον συγγραφέα και τον αναγνώστη,
Ευχαριστω