8.3.14

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!



Για πιο λόγο γιορτάζουμε αυτη την μερα;

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (International Women's Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Μετά την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία, η φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι έπεισε τον Λένιν να καθιερώσει την 8η Μαρτίου ως επίσημη Αργία. Γρήγορα, όμως, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας έχασε το πολιτικό της υπόβαθρο και εορτάζεται ως έκφραση συμπαθείας των ανδρών προς τις γυναίκες, με προσφορά λουλουδιών και δώρων.

Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του '60 αναζωογόνησε τη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.



                                                                   ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr






                                                                   

     ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑ !!


10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/3/14, 7:15 μ.μ.

    Χρόνια πολλά Μαρία!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά και σε σένα..........αλλά και για κάθε γυναίκα που συνεχίζει να αγωνίζεται. Μπράβο Μαράκι ωραίο αφιέρωμα στη γυναίκα. Στις σωστές διαστάσεις έθεσες το θέμα.
    Καλησπέρα και καλό Σ/Κο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρονια μας Πολλα.. Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια..Να περνας ομορφα !!!

      Διαγραφή
  3. Για τους αγώνες που έγιναν!
    Για αυτούς που χρειάζονται ακόμα να γίνουν...
    Κουράγιο γυναίκες!

    Φιλάκια πολλά Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ όμορφη ανάρτηση, κούκλα μου!
    Θα κρατήσω το "Κουράγιο, γυναίκες!" της Αριστέας μας και θα σου αφήσω πολλά-πολλά γλυκά φιλάκια!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρία μου καλημέρα!
    Αν και δεν μου αρέσουν οι Παγκόσμιες Ημέρες γιατί θεωρώ πως κάθε μέρα πρέπει να θυμόμαστε και να τιμάμε ό,τι πρεσβεύουν.. σε συγχαίρω για τις τελευταίες εικόνες που δημοσίευσες! Για όλες εκείνες και για άλλες τόσες.. Γυναίκες ηρωϊδες!

    Αν θέλεις να λάβεις μέρος στο Ημερολόγιο Αισιοδοξίας φυσικά και μπορείς!
    Σκεφτόμουν να σου το στείλω εγώ για να μην επιβαρυνθεί οικονομικά παραπάνω καμία από τις κοπέλες που συμμετέχουν! Το πρώτο λεύκωμα έχει μερικές ακόμα συμμετοχές οπότε με λίγη υπομονή θα σου έρθει σύντομα! Όταν μπορέσεις στείλε μου τα στοιχεία σου στο positivethinkinginfo@gmail.com.

    Καλή Κυριακή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλο απογευμα Κατερινα μου . Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια :)Οσο για το ημερολογιο δεν ξερω, δεν ειναι κριμα να ερθει τοσο δρομο για ενα ατομο ? Ασε που ανησυχω μηπως και χαθει :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια όλων είναι καλοδεχούμενα εφόσον δεν προσβάλλουν τον συγγραφέα και τον αναγνώστη,
Ευχαριστω