15.4.14

Ματωμένο φεγγάρι σήμερα



Ενα εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο που θα βάψει κόκκινο τον ουρανό, αναμένεται σήμερα, Μεγάλη Τρίτη. Η ολική σεληνιακή έκλειψη θα είναι η πρώτη από τις 4 συνολικά που αναμένονται τους επόμενους μήνες.

Με άλλα λόγια, ετοιμαστείτε για ένα ασυνήθιστα όμορφο φεγγάρι που θα στολίσει το νυχτερινό ουρανό απόψε, αφού η ολική σεληνιακή έκλειψη, σύμφωνα με τη NASA θα βάψει το φεγγάρι κατακόκκινο.

Το φαινόμενο αυτό, που ονομάζεται και «ματωμένο φεγγάρι» είναι μόνο το πρώτο σε μια σειρά από τέσσερις διαδοχικές ολικές εκλείψεις.

Το φεγγάρι παίρνει αυτό το χρώμα κατά τη διάρκεια της έκλειψης καθώς περνά μέσα από τη γήινη σκιά, η οποία έχει το χρώμα του ηλιοβασιλέματος στην έρημο.

Τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια θα συμβούν σε περίπου διαστήματα έξι μηνών στις ακόλουθες ημερομηνίες: 15 Απριλίου του 2014, 8 Οκτώβρη 2014, 4 Απρίλη 2015 και 28 Σεπτεμβρίου 2015.

Με αυτή τη συχνότητα , κανείς μπορεί να πιστέψει ότι οι ολικές σεληνιακές εκλείψεις είναι συχνό φαινόμενο. Ωστόσο, όπως εξηγεί η NASA, είναι σχετικά σπάνιο: «γίνονται περίπου δύο σεληνιακές εκλείψεις ανά έτος, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές δεν είναι ολικές και περνούν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητες»

Η αυλαία θα ανοίξει στις 2 π.μ., όταν το φεγγάρι αρχίσει να διολισθαίνει στη γήινη σκιά. Θα μετατραπεί σε ματωμένο φεγγάρι περίπου μία ώρα αργότερα και θα παραμείνει έτσι για πάνω από μια ώρα, λέει η NASA.

Το ματωμένο φεγγάρι έρχεται ακριβώς την εποχή της εβραϊκής γιορτής του Πάσχα, η οποία τιμά την έξοδος των αρχαίων Ισραηλιτών από τη σκλαβιά στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Θεός έριξε 10 πληγές επάνω στους Αιγυπτίους, με την τελευταία να είναι ο θάνατος των πρωτότοκων. Οι Ισραηλίτες έβαψαν με αίμα αρνιού τις πόρτες τους, έτσι ώστε αυτή η πανούκλα να προσπεράσει τα σπίτια τους.

Η Δευτέρα Παρουσία και οι προφητείες

Το ματωμένο φεγγάρι θεωρείται από κάποιους Χριστιανούς ως σημάδι της Δευτέρας Παρουσίας. Στην Παλαιά Διαθήκη, ο προφήτης Ιωήλ γράφει: «Ο ήλιος θα μεταστραφεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα, πριν έρθει η μέρα του Κυρίου, η μεγάλη και περιφανής». Οι τελευταίες τρεις «Τετράδες» συνέπεσαν με ιστορικά γεγονότα τεράστιας σημασίας. Το 1493, ήταν ο διωγμός των Εβραίων από την Ιερά Εξέταση της Ισπανίας, που άλλαξε εξ’ ολοκλήρου την πληθυσμιακή κατανομή της Ευρώπης. Η επόμενη Τετράδα πραγματοποιήθηκε το 1949, ταυτόχρονα με την ίδρυση της κράτους του Ισραήλ. Η τελευταία παρατηρήθηκε πολύ πιο σύντομα απ’ ότι ανέμεναν οι επιστήμονες, το 1967, την ίδια περίοδο με τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο των Έξι Ημερών.

Ο πάστορας και συγγραφέας του βιβλίου, «Four Blood Moons: Something is About to Change», Τζον Χαγκί, υποστηρίζει ότι η τετράδα έχει σημάδια της Δευτέρας Παρουσίας: «Είναι μία σειρά προφητικών γεγονότων, που λέει η Βίβλος ότι θα γίνουν, αλλά δεν δίνει ακριβή σειρά και χρονολογία. Λέει μόνο ότι όταν δούμε τα συγκεκριμένα σημάδια, όπως τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια, το τέλος του κόσμου πλησιάζει».

ΛΕΜΕΣΟΣ/iefimerida.gr


post signature

11 σχόλια:

  1. Χαχα, αυτό και αν είναι τουμπάρισμα, είσαι η τρίτη μπλογκόφιλη που κάνει ανάρτηση για αυτό ενώ εγώ που έχω και χόμπυ την αστρονομία δεν έγραψα τίποτα!

    Καλό βράδυ Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχ.. μας πειραξε μαλλον ολες η μερα..τι να πω.. εγω το βρηκα ενδιαφερον παντως και το αναρτησα

      Διαγραφή
  2. Α, ωραία: Μόλις "έφυγα" από το blog της Κικής!
    Πάρε κι εσύ ένα κατακόκκινο φιλί!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία που μας δίνεις
    Σ ευχαριστούμε πολύ
    Εύχομαι να μη μπει στο μυαλό των Ισραηλιτών σήμερα να κάνουν επέμβαση στο Ιράν ή κάπου αλλού.
    Καλό βραδάκι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να εισαι καλα Αλεξανδρε μου.. Μαλλον ολα πηγαν καλα τελικα ε..
      Καλο ξημερωμα

      Διαγραφή
  4. Εγω πάντως απο δω που είμαι δεν το είδα. Ήδη ζούμε στην "κόλαση" μας όλα αυτα που περιγραφει η θρησκεια μας ειναι αλληγορικά. Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπέροχο δεν το είδαμε δυστηχώς καλημέρα ολη μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια όλων είναι καλοδεχούμενα εφόσον δεν προσβάλλουν τον συγγραφέα και τον αναγνώστη,
Ευχαριστω