9.4.14

Top Favorites #5 / Τοπ 5 Αγαπημένες Ξένες Ταινίες

    
Στο #5 Top 5 Favorites που εμπνεύστηκε η Μαρία Π από το Συλλέγω Στιγμές πρέπει να γράψουμε τις 5 Αγαπημένες μας Ξένες Ταινίες

Σίγουρα είναι πιο πολλές από 5 αυτές που αγαπάμε αλλά αναγκαστικά θα πρεπει να διαλέξουμε.

Η σημερινή μου επιλογή έχει να κάνει τόσο με τα αισθήματα που ένιωσα κατά την θέαση αυτών των ταινιών αλλά καθώς και την εντύπωση που μου άφησαν. 

Ξεκινάμε.


Top 5 Αγαπημένες Ξένες Ταινίες.

1. Autumn in New York ( 2000 ) / περισσότερα εδώ 
Πρωταγωνιστες: Richard Gere, Winona Ryder

Όσα χρόνια και αν περάσουν πιστεύω πως αυτή η ταινία θα παραμείνει στην κορυφή των προτιμήσεων μου . Είναι μια ρομαντικο-δραματική ταινία που δεν με αφήνει ασυγκίνητη κάθε φορα που την βλέπω και αισθανομαι  πάντα όπως την πρώτη φορά που την είδα.

Αυτός είναι 48 ετών, ιδιοκτήτης ρεστοράν, ορκισμένος εργένης και φημισμένος γυναικοκατακτητής. Αυτή είναι 22 ετών, έχει πάθος με την Τέχνη και ζει με την γιαγιά της. Όταν τελικά περνούν μια νύχτα μαζί, ο Γουίλ λέει στην Σάρλοτ να μην ελπίζει σε μια μόνιμη σχέση μαζί του. Παρόλα αυτά η Σάρλοτ είναι μια πρωτοφανής εμπειρία για τον Γουίλ, που ξαφνικά άρχισε να βιώνει ξεχωριστά αισθήματα για τη νεαρή κοπέλα. Τελικά όμως η Σάρλοτ τον διώχνει εξαιτίας των απιστιών του. Τώρα πια ο Γουίλ, που δεν μπορεί να τη βγάλει από το μυαλό του, πρέπει να την πείσει πως έχει αλλάξει στάση ζωής...





2. Τιτανικος ( 1997 ) περισσότερα εδώ
Πρωταγωνιστές: Leonardo Di Caprio, Kate Winslet

Νομίζω τα πολλά λόγια είναι περιττά.Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει δει αυτή  την συγκλονιστική ταινία. Ένα θρυλικό πλοίο συγκρούεται.Πάθος, πόθος, μίσος αγάπη, φόβος σε μια ταινία με ρεσιτάλ ερμηνειών. Μια ταινία που μας έκανε να κλάψουμε και να κλαίμε ακόμα για την άτυχη αυτή αγάπη μεταξύ του Τζακ και της Ροουζ και το τραγικό τέλος του πρωταγωνιστή. 

84 χρόνια μετά το ιστορικό ναυάγιο, η εκατοντάχρονη Ρόουζ διηγείται την συγκλονιστική ιστορία που ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 1912, όταν επιβιβάστηκε στον Τιτανικό μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες της πρώτης θέσης, την μητέρα της και τον αρραβωνιαστικό της. Καθώς εκείνη επιβιβάζεται, ο Τζακ, ένας νεαρός τυχοδιώκτης, κερδίζει στα χαρτιά ένα εισιτήριο τρίτης θέσης. Οι ζωές τους διασταυρώνονται πάνω στο πλοίο κι ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται...





3. P.S I Love u (2007)περισσότερα εδώ
Πρωταγωνιστές:  Hilary Swank, Gerard Butler

Η αλήθεια είναι πως άργησα να ανακαλύψω αυτή την ταινία. Μου την είχαν συστήσει αρκετοί φίλοι, την είχα πετύχει σε διάφορες βόλτες στο ίντερνετ αλλά ποτέ δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία ούτε και κάθισα να την δω μέχρι πριν 2 χρόνια. Η ταινία αυτή έχει κάτι πρωτότυπο που προσωπικά  δεν έχω ξαναδεί . Ο ένας από τους πρωταγωνιστές δεν βρίσκεται στην ζωή. Ναι, και όμως καταφέρνει με την παρουσία του να σε καθηλώσει και να σε συνταράξει. Μια αλλιώτικη Hilary Swank και ένας μαγευτικός Gerard Butler σε ταξιδεύουν σε μια ταινία με αρκετό κλάμα αλλά και χαμόγελο. 

10 χρόνια νωρίτερα, στην Ιρλανδία η νεαρή τουρίστρια Χόλι και ο γοητευτικός Τζέρι ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα! Ώσπου ο Τζέρι πεθαίνει αιφνίδια και η νεαρή κοπέλα μένει χήρα λίγο πριν τα 30 της χρόνια, μόνη και απαρηγόρητη. Μένει για βδομάδες καθηλωμένη μπροστά στην τηλεόρασή της, και ξαφνικά λαμβάνει ένα μήνυμα για τα γενέθλιά της από τον... Τζέρι, και μια σειρά από γράμματα που της ζητούν να κάνει ασυνήθιστα πράγματα. Με τη βοήθεια των φίλων της, η Χόλι ζει απίστευτες καταστάσεις που είχε σχεδιάσει γι' αυτήν ο Τζέρι και οι οποίες της απαλύνουν τον πόνο. Σαν υστερόγραφο που της υπενθυμίζει πόσο πολύ την αγαπούσε!



4. The Ring 1&2 ( 2002&2005) περισσότερα εδώ
Πρωταγωνιστές: Naomi Watts, David Dorfman

Αγαπημένη ταινία τρόμου ever. Πρεπει να την έχω δει καμιά δεκαριά φορές. Μια ταινία που σε ανατριχιάζει , σε καθηλώνει και σε βάζει σε αγωνία από την πρώτη κιόλας στιγμή. Με το πρώτο χτύπημα του τηλεφώνου αρχίζει η δράση, Ποιος δεν θυμάται την ανατριχιαστική Σαμάρα με τα μαύρα μακριά μαλλιά  να βγαίνει από ένα πηγάδι και να ξεπηδά από την τηλεόραση και να κατατροπώνει τον πρωταγωνιστή. ?

Μια περίεργη βιντεοκασσέτα περιέχει περίεργες εικόνες τρόμου και φρίκης, ανεξήγητες για τον θεατή. Μόλις αυτή η κασέτα παιχτεί ακολουθεί ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα προβλέποντας ότι θα πεθάνεις μετά από επτά μέρες.
Μετά το τελευταίο θύμα, η δημοσιογράφος Rachel Keller αποφασίζει να δώσει μια εξήγηση σε αυτά τα παράξενα συμβάντα. Θα τολμήσει να δει αυτή τη βιντεοκασέτα. Έχοντας μόνο επτά μέρες ζωής αρχίζει έναν αγώνα δρόμου για να ανακαλύψει τι σημαίνουν οι περίεργες εικόνες που αυτή περιέχει.
Όμως, τυχαία την κασέτα τη βλέπει και ο μικρός γιος της. Τα τηλεφωνήματα δεν αργούν να έρθουν και η Rachel εισδύει αργά αλλά σταθερά σε έναν εφιαλτικό κόσμο...


5. Despicable Me 1&2 ( 2010&2013) περισσότερα εδώ
Πρωταγωνιστές: Minions

Μην γελάσετε ! Ναι έχω μια ψύχωση με τα Minions. Έχω τρελαθεί και δεν με βλέπω να ξεμπερδεύω εύκολα. Αυτά τα κίτρινα χαριτωμένα πλασματακια μου έχουν κλέψει την καρδιά. Μπορώ να κάθομαι ώρες να χαζεύω βίντεο τους στο youtube και φωτογραφίες τους στο facebook και να γελαω σαν χαζή. Έχουν γίνει τόσο δημοφιλή που οι ατάκες τους κάνουν τον γύρο του facebook και παίρνουν εκατοντάδες like  σε κάθε παρουσία τους! Και πως να μην αφου είναι τοσο χαριτωμένα και αγαπησιάρικα!

Ο Gru (Steve Carell) είναι ο... απαισιότατος εκείνος εγκληματικός νους που ετοιμάζει το νέο μεγαλεπήβολο σχέδιο με το οποίο θα ταράξει την παγκόσμια κοινή γνώμη και θα τον θέσει στο πάνθεον των απανταχού villains. Ούτε λίγο ούτε πολύ σχεδιάζει να κλέψει το φεγγάρι, ποντάροντας στις υπηρεσίες του Dr. Nefario (Russell Brand) καθώς και στον πιστό στρατό του αποτελούμενο από τα εργατικά σε βαθμό αυτοθυσίας κίτρινα minions! Έλα όμως που υπάρχει ανταγωνισμός! Ακούει στο όνομα Vector (Jason Segel) και παρότι μοιάζει με geek κακομαθημένο πλουσιόπαιδο, απειλεί σοβαρά τα σχέδια του Gru. Γι αυτό και ο απαισιότατος θα φτάσει να υιοθετήσει τρία ορφανά κοριτσάκια (Miranda Cosgrove, Dana Gaier, Elsie Fisher), μόνο και μόνο για να πετύχει το σκοπό του.








33 σχόλια:

  1. Δεν είμαι σινεφιλ, άρα δεν μπορώ να έχω εμπεριστατωμένη άποψη χιχιχιχιχ Μόνο τον Τιτανικό έχω δει και έριξα τοοοο κλάμαα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καποτε ημουν πολυ φαν εγω .. τα τελευταια δυο χρονια δεν βλεπω ουτε τηλεοραση ουτε κατεβαζω τανιες :) ομως καποιες απο αυτες δεν ξεχνιουνται και θα θελα να τις δω ξανα

      Διαγραφή
  2. το ps i love you το λατρευω!! πρεπει να δω και το autum θα μου αρέσει είμαι σίγουρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αντεχεις το πολυ κλαμα δες την.... :) πιστευω θα σου αρεσει

      Διαγραφή
  3. Εγώ πάλι, είμαι από αυτούς που έριξαν ΤΟ γέλιο στον Τιτανικό με το κλάμα των υπολοίπων!
    ;-) χαχα!
    Λατρεύω "the ring"!
    Αυτές οι ταινίες είναι το στοιχείο μου!!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, Μαράκι!
    Καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχα ελεος βρε συ.. ακου γελιο στον Τιτανικο. Ντροπη σου :P παντως και μενα το στοιχειο μου ηταν οι ταινιες τρομου μεχρι που επαθα καταθλιψη και μου τις απαγορευσαν :(

      Διαγραφή
  4. minions εεεε χαμός...καλο μεσημέρι Μαράκι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tι κλάμα είχα ρίξει στον Τιτανικό!!!
    Ακόμα κλαίω όταν το βλέπω!
    Πολλά φιλιά Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονο το συριανο κοριτσι απο πανω εμεινε ασυγκινητο. Μα ειναι δυνατον να μην κλαψεις με τετοια ταινια?? Φιλακια

      Διαγραφή
  6. ola teleies epiloges maria mou!
    to 1 kai to 5 tha ta do kai ego amesa.

    filakia polla!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμενω την γνωμη σου οταν τις δεις Κικη μου. Φιλια

      Διαγραφή
  7. Ωωω αγαπώ κι εγώ το P.S I love you!!!
    Και πρέπει να δω την πρώτη ταινία. Ενδιαφέρουσα φαίνεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την δεις Γιωτα μου ειναι πολυ συγκηνιτικη. Φιλια

      Διαγραφή
  8. Μόνο τον Τιτανικό έχω δει από όσα ανέφερες........και μου προκάλεσες το ενδιαφέρον για τις άλλες..........Αλλά και minion's;;; χαχαχαχαχα Γέλα κορίτσι μου είναι το γέλιο τόσο ακριβό........
    Καλησπέρα Μαράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ναι minions ! Μα ειναι τοσο γλυκουλικα που αμα τα βλεπω μου φτιαχνουν την διαθεση .. Μην γελασει κανεις ειπα..χαχαχαχα.. Την καλησπερα μου!

      Διαγραφή
  9. Τι γίνεται ρε παιδιά; Κι εγώ μόνο τον Τιτανικό έχω δει, που ήταν και αληθινή ιστορία και κλάμα η κυρία! Φιλούθκια Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεεε ευκαιρια να τις δειτε και αυτες κυρια Πετρα μου.. :) Μακια

      Διαγραφή
  10. 0/5, ναι βρήκες άνθρωπο που δεν έχει δει τον Τιτανικό χαχα! Πάντως όλες οι επιλογές σου πολύ καλές ενδιαφέρουσες μου φάνηκαν!

    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχαχαχα. Κοιτα να δεις Γιωργο μου. Οι ταινιες αυτες νομιζω ταιριαζουν πιο πολυ στις γυναικες που ειναι πιο ρομαντικες. Το The Ring όμως θα μπορούσες να το ψαξεις λιγο. :) Και αν θες και κατι πιο αναλαφρο,δες και τα mininos .

      Διαγραφή
  11. Κοριτσάρα κι εγώ μόνο τον Τιτανικό έχω δει...
    Μ'έβαλες σε πειρασμό να δω τόσο το Autumn in New York όσο και το P.S. I love u...
    Τι να κάνουμε... είμαι ρομαντική κι ευαίσθητη ψυχή βλέπεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφια μου σιγουρα θα σου αρεσουν αρεσουν απλα περιμενε λιγο πριν αποφασισεις να τις δεις. Ξερεις για τι μιλαω..:)
      Φιλακια

      Διαγραφή
  12. Λατρεύω τό P.S I Love u !!!Τό έχω δεί,πάρα πολλές φορές!!Ισως γιατί είμαι fun τής Ιρλανδίας!!Μού άρεσε ο Τιτανικός!!Τό βράδυ,κάθομαι καί βλέπω ταινίες!Καλό βράδυ Μαρία μου!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχχ τρελλαιναομαι και εγω για οτι εχει να κανει με Ιρλανδια.. Και μου αρεσε πολυ το τραγουδι που τρΑγουδησε με την κιθαρα.Φιλια Dimi μου. σε ευχαριστω

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος9/4/14, 9:37 μ.μ.

    Το Despicable Me το έχω δει τόσες φορές που έχω μάθει τους διαλόγους απ'έξω!!! και μάλλον θα συνεχίσω να το βλέπω για πολύ καιρό ακόμα αφού τα αστεράκια μου το λατρεύουν!!! ε! εντάξει και εμένα μ'αρέσει!! :-ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα καπως ετσι και εγω! Μα ειναι τελιο.. Αν ηταν και μονο minions ακομη καλυτερα..

      Διαγραφή
  14. Άλλη μία του Τιτανικού εδώ !
    Κι έκλαψα και πολύ μάλιστα!!!
    Φιλάκια πολλά Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει για σένα δεν αμφέβαλλα :p Χιχιχι. Φιλακια πριγκιπεσσα μου

      Διαγραφή
  15. Τις έχω δει όλες, με εξαίρεση το The ring (γιατί τις ταινίες τρόμου η αλήθεια είναι ότι τις απέφευγα πάντα και συνεχίζω να τις αποφεύγω με τον ίδιο ζήλο)...αλλά τι να κάνουμε; Οι μεγάλες αγάπες δεν κρύβονται!:-) Κινούμενα σχέδια!! Κι έτσι...Despicable me δαγκωτό!!:-)
    Καλημέρα Μαρία μου!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) Ωωωω να και ενας συμμαχος. Χεχεχε.. Καλημερα Σοφη μου

      Διαγραφή
  16. ντεσπικαμπλ... ΣΙΓΟΥΡΑ.. και ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ.... γιατί είμαστε και ρομαντικοί...
    ωραία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τελικα κανεις δεν ειναι του θριλερ ε.. Καλο απογευμα Παρασκευη μου.

      Διαγραφή

Τα σχόλια όλων είναι καλοδεχούμενα εφόσον δεν προσβάλλουν τον συγγραφέα και τον αναγνώστη,
Ευχαριστω