5.12.14

Μαθαίνοντας να αγαπώ ένα ...σκυλάκι.


Μετά από αρκετές μέρες απουσίας και πάλι κοντά στα αγαπημένα μου μπλογκοφιλαράκια. 
Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά.
Είναι αλήθεια πως έχω χαθεί από την γειτονιά και με στεναχωρεί αυτό το γεγονός. Δυστυχώς όμως δεν εχω τον απαραίτητο χρόνο για να είμαι χαλαρή και ξεκούραστη για να είμαι εδω. 
Μέχρι που σκέφτηκα να κλείσω και το ιστολόγιο μου... Δεν ξέρω ακόμη πραγματικά..

Σήμερα είχα ρεπό και αν και είχα αρκετές εκκρεμότητες να τακτοποιήσω αφιέρωσα λίγο χρόνο για μια ανάρτηση που θέλω εδώ και κάποιες μέρες να κάνω.

Αφορμή ένα γλυκό πλασματάκι.
Μικρότερη, δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να έχω ένα ''συνηθισμένο'' κατοικίδιο όπως είναι ο σκύλος και η γάτα. Όχι γιατι δεν το ήθελα. Αλλά λόγω ενός προβλήματος υγείας της μητέρας μου (τοξόπλασμα) κατά την εγκυμοσύνη της σε μένα. Σύμφωνα λοιπόν με τους ιατρούς λόγω του οτι  παρουσίαζα συχνές σοβαρές αλλεργίες θα ήταν καλύτερα να μείνω μακριά τους.

Έτσι, ποτέ δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να έρθει σε επαφή με κάποιο ζώο φοβούμενη ότι θα μου δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα. 
Το μόνο που είχα ανα διαστήματα στο σπίτι ήταν ένα ψαράκι και δυο χελωνίτσες που είχα πάρει πρόσφατα αλλά δυστυχώς η μια δεν τα κατάφερε και έτσι ζήτησα από κάποιον να φροντίσει την άλλη. 
Οπότε, έμαθα να θαυμάζω τα ζωάκια από μακρυά αλλά ταυτόχρονα να τα φοβάμαι επίσης ... ήμουν αυτό που λένε ''βλέπετε και μην αγγίζετε.''

Καθώς μεγάλωνα η επιθυμία μου να δώσω και να πάρω ένα χάδι απο ένα ζωάκι ήταν πάντα ένα πολύ δυνατό αίσθημα. Κοιτάζοντας τους γύρω μου οι οποίοι μπορούσαν και είχαν αυτή την ευχέρεια με έκαναν να θέλω σιγά σιγά να τολμήσω να δοκιμάσω να έρθω σε επαφή με αυτά.

Έτσι λοιπόν πριν λίγο καιρό μου δόθηκε η ευκαιρία.!
Η αιτία..ένα μικρούλι άσπρουλι mini chihuauah μιας φίλης. Κεραυνοβόλος έρωτας σας λέω. 
Ναιιιι , μόλις το είδα (σε φώτο πρώτα) αισθάνθηκα την ανάγκη να του δώσω τόση αγάπη.

Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που το αντίκρισα... Είχα καρφώσει το βλέμμα μου πάνω της (είναι θηλυκό) και σκεφτόμουνα  πόσο μικροσκοπικό και χαριτωμένο είναι. Την πήρα αμέσως στην αγκαλιά μου και ειλικρινά σας λέω αυτό το αίσθημα εκείνης της στιγμής ήταν κάτι το μοναδικό.

Μπορεί να μην καταλαβαίνω ακριβώς πως είναι, ειδικά οταν το έχεις συντροφιά για πολλά χρόνια αλλά τουλάχιστο πήρα μια γεύση και πραγματικά σας καταλαβαίνω πως νιώθετε όσοι έχετε και ενα και δύο και τρια. 

Η Lady λοιπόν όπως είναι το όνομα της μικρής μου αδυναμίας, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να με κάνει να την αγαπήσω τόσο που συνέχεια αναζητώ την συντροφιά της.  Είναι συνέχεια μες το νάζι και την τρέλλα.
Την αφήνω να κάθεται πάνω μου, να κοιμάται, να μου τραβάει τα μαλλιά, να με δαγκώνει με τα δοντάκια της και να μου γλύφει τα δάχτυλα με την μικρή γλωσσίτσα της. Χωρίς κανένα φόβο.
Το πιο βασικό για μένα όμως είναι ότι δεν παρουσίασα οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας από την επαφή μου με αυτήν.

Σήμερα λοιπόν θέλησα να μοιραστώ μαζί σας λίγες φωτογραφίες της βαφτιστικιάς μου όπως την αποκαλώ αφού στο πρώτο της μπάνιο ήμουν παρούσα και την ''βάφτισα'' με το νεράκι. Χιχι

Ξέρω ότι η μπλοκογειτονια μας αγαπάει πολύ τα ζωάκια και εύχομαι η μικρή να σας κάνει να χαμογελάσετε όπως κάνω και εγώ κάθε φορά που την αντικρίζω.

Με αφορμή την ανάρτηση αυτή λοιπόν προσκαλώ όποιον θέλει να μας γνωρίσει το δικό του πλασματάκι σε μια ανάρτηση με τίτλο ''Η ζωή με ένα κατοικίδιο''. Είμαι σίγουρη πως έχετε πολύ όμορφες ιστορίες να διηγηθείτε. 
Χωρίς περιθώρια.. 
Εύχομαι να σας αρέσει η ιδέα. 
Όσοι θέλετε να συμμετάσχετε μπορείτε να το γράψετε στο σχόλιο σας.

Πολλα φιλια και καλο ΣΚ !!






32 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο σκυλάκι!!!
    Τα κατοικίδια είναι πολύ καλή συντροφιά, όποιος τα έχει όμως έχει και πολλές υποχρεώσεις και θα πρέπει να το σκέφτονται πριν τα πάρουν γιατί πολλοί δεν το καταλαβαίνουν και τα καημένα καταλήγουν στους δρόμους.
    Καλό σ/κ
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στελλα μου ναι εχεις δικιο σε αυτο που λες. Και ειδικα αν μενεις σε ενα μικρο διαμερισμα οπως εμεις.
      Πολλα φιλια και καλη εβδομαδα να εχεις

      Διαγραφή
  2. Η μικρούλα σας είναι σκέτη τρέλα! Πανέμορφη!!!
    Θα συμφωνήσω με την φίλη Stella περί υποχρεώσεων. Κι είναι ευκαιρία να περάσουμε κι ένα μήνυμα, αυτές τις μέρες τις γιορτινές: να μην επιλέγονται ζωάκια ως "δώρα", εάν το σπίτι για το οποίο τα προορίζουμε δεν είναι έτοιμο για μια τέτοιου είδους συμβίωση.

    Μαρία μου, δεν σου υπόσχομαι για την ανάρτηση (θα... κονταροχτυπηθούν τα "πλασματάκια" μου! Ένας σκύλος κι ένα... ψάρι!) αλλά θα το προσπαθήσω! (Χρονικά, όμως, δεν ξέρω πότε ακριβώς!)

    Τέλος... θα σου πρότεινα να μην κλείσεις το ιστολόγιό σου! (Το έχω κάνει στο παρελθόν κι όχι μία φορά... Συνειδητοποιώ ότι δεν ήταν η καλύτερη ιδέα που είχα). Να μην αγχώνεσαι καθόλου! Να είναι η "γωνίτσα" σου για τις στιγμές που θέλεις να χαλαρώσεις, που έχεις χρόνο ή που θέλεις να μοιραστείς είτε τις σκέψεις σου είτε τις φωτογραφίες σου. Εμείς, εδώ τριγύρω είμαστε! ツ

    ❥Πολλά φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλα μου καταρχην να συμφωνησω σε οσα ανεφερες πιο πανω για ενα κατοικιδιο. Ειναι αληθεια οτι εχω παει πολλες φορες σε σπιτι που εχουν κατοικιδιο και εχω προσεξει πως δεν ειναι παντα και το καλυτερο μερος για μερικα, ειδικα οταν εχεις πολλες υποχρεωσεις που σε αφηνουν μακρια του. Αλλα εχω προσεξει πως πολυς κοσμος δεν ενδιαφερεται τοσο γιαυτο παρα μονο για μια παρεα και μονο, και συνηθως ειναι ηλικιωμενοι αυτοι οι ανθρωποι.
      θα χαρω να δω μια αναρτηση σου για οποιο απο τα ζωακια σου θελεις εσυ...
      οσο αφορα το σπιτακι μου, παγματικα ακομη δεν ξερω τι θα κανω μιας και στεναχωριεμαι πολυ που δεν μπορω να ειμαι παρουσα στην γειτονια και εχω χασει τοσα και τοσα πραγματα...
      Να εισαι καλα και σε ευχαριστω.
      Καλη εβδομαδα . Φιλια

      Διαγραφή
  3. Ε, όχι τώρα που ήρθα εγώ να φύγεις εσύ!
    Το σκυλάκι είναι σκέτη γλύκα! Είναι πολύ θετικό το ότι δεν σε "έπιασε" η αλλεργία σου και ακόμα πιο θετικό το ότι ένιωσες την ανάγκη μιας τέτοιας επαφής! Το "λογικό" θα ήταν να φοβάσαι και να μην θέλεις καμία επαφή!
    Μπράβο, κορίτσι μου!
    Λατρεύω ζωάκια!!
    ΣΜΟΥΤΣ πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλεεεεε..Που εισαι εσυ ? Νομισα πως ειχες μετακομισει στο φεγγαρι αφου χασαμε τα ιχνη σου. Χαχαχα
      Ελπιζω να εισαι καλα κοριτσαρα μου ! Πολυ μου εχεις λειψει..Αυτη η θετικη σου αυρα..Αχ....!
      Πολλα φιλια και σε ευχαριστω για το περασμα

      Διαγραφή
  4. Αξιαγάπητο Μαράκι μου το πλασματάκι σου
    Ειμαι τρελή με τα σκυλάκια κι όλα τα ζωάκια γενικά!!!

    φιλάκι γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλη μου Ελενη το μικρουλι αυτο ειναι μιας φιλης αλλα το νιωθω σαν δικο μου. Η οικειότητα που εχω μαζι του ειναι μοναδικη και ουτε εγω δεν το περιμενω ποτε.
      Εγω δεν μπορω να πω παντως οτι τρελλαινομαι για τα ζωακια αλλα οσα ειναι τοσα δα απλα τα λατρευω !
      Πολλα φιλια

      Διαγραφή
  5. Εντάξει ! Η φωτό μες στην κούπα δεν υπάρχει! Είναι όνειρο!
    Το είχα δει στο φέις που το ανέβαζες και το είχα λατρέψει! Νόμιζα μάλιστα ότι ήταν δικό σου!
    Χαίρομαι που σε βοήθησε να ξεπεράσεις τις φοβίες σου και να γεμίσεις τόσα συναισθήματα. Ξέρω ότι μένεις σε πολυκατοικία και ίσως είναι δύσκολο να αποκτήσεις δικό σου! Έστω κι έτσι παίρνεις πολλά!
    Εγώ πια δεν το έχω μέσα στο σπίτι μου τον Λούη μου, αλλά στην αυλή γιατί είναι μεγαλόσωμος και μου έκανε ζημιές πολλές όταν απουσίαζα!
    Φιλάκια πολλά καρδούλα μου! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχε μαρεσει που το χεις λατρεψει. Μα ειναι ενα κουκλι !!! Τοσο δα μικρο. Δεν το χορταινω με τιποτα...
      μακαρι να ηταν δικο μου αλλα δυστυχως οικογενειακα κανεις δεν τα παει καλα με τα ζψα οποτε δεν επιτρεπουν στο σπιτι να παρω ενα..
      ΑΝ καποτε ομως φτιαξω δικο μου σπιτι ενα τετοιο μουτρακι θα το ηθελα για παρεα!
      πραγματικα απορω με αυτους που εχουν μεγαλα σκυλια.. Δεν σας φοβιζουν ? Εγω τα τρεμω παντως...
      Πολλα φιλια μανουλα μου! Καλη εβδομαδα

      Διαγραφή
  6. Αχ Παναγία μου, τι ομορφιά απερίγραπτη είναι αυτή; Να την χαίρεσαι και να την καμαρώνεις, είναι και πολύυυυυυυ γλύκα! Φιλιά και στις δυο! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νονα και σκυλι σε ευχαριστουν πολυ γλυκο πετρονι !!!
      Χεχεχε , η γλυκα μου.
      Καλη εβδομαδααα. Φιλουρες πολλες !

      Διαγραφή
  7. Γιατι να το κλεισεις Μαρακι μου;;; Ουτε εγω εχω πολύ χρονο και σας επισκεπτομαι τα Σαββατοκυριακα, αλλα δεν μπορω να διακοψω την επαφη μου με όλους σας! Τι γλυκο σκυλάκι ειναι αυτο;;; Ζηλευω! Να το χαιρεσαι
    Σαββατοκύριακο
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι Αριαδνη μου η δουλεια δεν μου αφηνει χρονο ελευθερο και ειμαι σε μια φαση τοσο τεταμενη που δεν μπορω να σκεφτω να γραψω εστω και κατι μικρο.... Σαν να εχω στερεψει αισθανομαι... Θα δουμε ομως. Ακομη δεν αποφασισα...
      Σε ευχαριστω πολυ κοπελαρα μου.
      Φιλια πολλα κ καλη εβδομαδα

      Διαγραφή
  8. Μαράκι μου, γλυκό τι πλασματάκι είναι αυτό!;
    Αγαπώ τα ζώα, παλιότερα είχα μια γάτα αλλά μου το έσκασε μετά από χρόνια, και τα τελευταία 10-11; χρόνια έχω το σκυλάκι μου τον Rex και είναι η λατρεία μας στο σπίτι. Πάντα ήθελα ένα σκυλάκι αλλά ήταν δύσκολο λόγω ότι δεν μέναμε σε δικό μας σπίτι, όταν όμως μπήκαμε σε δικό μας σπίτι, αποχτήσαμε και σκύλο.
    Συμφωνώ πως το να έχεις ένα ζώο και ίσως ειδικά έναν σκύλο είναι υποχρέωση τεράστια και κυρίως να είσαι απόλυτα συνηδητοποιημένος ότι θα το έχεις κοντά σου, δίπλα σου μέχρι το τέλος της ζωής του, μπορείς κάποιος να το καταλάβει και να το αντέξει αυτό;;;

    Φυσικά και θα πάρω μέρος στην ιδέα σου γιατί μου δίνεις την αφορμή να κάνω μια ανα΄ρτηση για το σκύλο μου και θα είναι μια καλή ευκαιρία για αναμνηστική ανάρτηση, αν και πολύ καιρό το λέω ότι θέλω να γράχω γι' αυτόν......

    Τέλος, μην σταματήσεις να γράφεις ή να κλέισεις το blog σου. Κι εγώ λόγω που δουλεύω τώρα, δεν έχω πολύ χρόνο και δυστυχ΄ςω δεν γράφω συχνά και μου λέιπει αφάνταστα αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα το κλείσω. Να σταματήσεις κάτι που σε γεμίζει και αγαπάς;;;
    Σου εύχομαι καλές γιορτές να έχεις και θα είμαστε εδώ να τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοριτσαρα μου εμεις οι ευαισθητες ειμαστε και αγαπησιαρες με τα ζωα το χω προσεξει... Ειμαι σιγουρη πως λατρευεις το δικο σου. Δυστυχψς εγω δεν μπορω να παρω ομως γιατι ο πατερας ειδικα δεν ειναι καθολου φαν. Εδω με το ζορι τον επεισα για να παρω τις χελωνιτσες μου..
      Οσο για το blog ακομα δεν αποφασισα τι θα κανω.. Απλα αισθανομαι λιγο ασχημα να μη μπορω να ειμαι παρουσα στην γειτονια...
      Δεν ξερω, θα δω,
      Πολλα φιλια Μαρακι μου, να περνας παντα τελεια

      Διαγραφή
  9. Πόσο γλυκούλι!! Είναι φανταστική παρέα!! Μάλλον άρχισες να σκέφτεσαι πως θα ήταν υπέροχο να αποκτήσεις κι ένα δικό σου ε? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι, εννοειται οτι το σκεφτομαι αλλα για την ωρα το αποκλειω . χαχαχ.. θα δειξει στο μελλον!
      Καλη εβδομαδα κωνσταντινα μου

      Διαγραφή
  10. Βασιλικη11/12/14, 2:38 π.μ.

    Καλησπερα Μαριω μου!!!!!
    Πριν δυο χρονια εφερε ενα κουταβι ο αδερφος μου στο σπιτι να το εχουμε,το ειχε ζητησει ο μπαμπας μου,ειχα και πολυ παλια κυλιτσα, στην αρχη τους πρωτους μηνες δεν το ηθελα τα εκανε απο δω απο κει τριχες , βλεπεις ειχα ξεμαθει απο παλια,θελουν και καποια περιποιηση και εμβολια.ελεγα παρτετο απο δω.
    τι ειν' τουτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βασιλικη11/12/14, 2:58 π.μ.

    αλλα στην πορεια δεθηκα μαζι του.τα σκυλια εξαρτονται και δενονται με τους ανθρωπους και κυριως με τα αφεντικα τους.
    ο σκυλος ειναι διασταυρομενο με λυκοσκυλο ειναι 45 κιλα δυο χρονων ειναι παιχνιδιαρης ομορφοε και εχει ωραιο τριχωμα!!!!!!!!!
    τον αγαπω τον χαζουλι!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βασιλικη11/12/14, 3:01 π.μ.

    και σενα αυτο το μικρο ομορφο ειναι.
    να μην κλεισεις το μπλοκ σουνα βαζεις οποτε μπορεις σιγα.
    μπραβο που ξεπερασες τους φοβους σου.
    καλο βραδυ!!!!!!
    καλες γιορτες ευχομαι καλα Χριστουγεννα να εχουμε!!!!!!!!!!
    φιλια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε ευχαριστω πολυ Βασιλικη μου, χαιρομαι που και εσυ τελικα τα πας μια χαρα με το σκυλο σου..
      μπορει μεν να κανουν ακαθαρσιες και τρελλες αλλα η χαρα που σου προσφερουν ειναι απεριγραπτη.
      Καλη εβδομαδα σου ευχομαι κοπελα μου

      Διαγραφή
  13. Λατρευω τα ζωα και ειδικα τα σκυλακια! Πραγματικα μισω εκινους που κακομεταχειριζονται τα ζωα και δε δεχομαι καμια δικαιολογια για την πραξη τους! Το μικρουλι ειναι γλυκυτατο και πανεμορφο! Καλες γιορτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ιδιο και εγω Ιωαννα μου.. Ειναι σιχαμενοι και απανθρωποι οσοι το κανουν αυτο.. Τι να πεις...
      Σε ευχαριστω πολυ.
      Καλη εβδομαδα

      Διαγραφή
  14. ΟΟοοοο, Μαρία, είναι πολύ μικρή!!! Μ'αρέσει!!!

    Θα γράψω και εγώ μία ιστορία με το πρωτο σκυλο μας.


    Φιλιά και αγάπη για εσείς οι δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολυ Βερονικα μου!
      Να γραψεις, θα περιμενω να το διαβασω!
      Besos !!

      Διαγραφή
  15. Τι κουκλί είναι αυτό?
    Θα ήθελα να γράψω τόσα πολλά για τον Μπρίκι μας, ίσως όμως πείσω την κόρη μου να γράψει, μια και ζει μαζί της πια!
    Από την άλλη μπορεί ακόμα ακόμα να γράψει κι ο Μπρίκι...ποιος ξέρει...μπορεί να θέλει να καταθέσει άποψη!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα ζωακια Μαρία μου θελουν πολύ αγαπη που σου την επιστρεφουν και με το παραπανω πίσω.. αλλα οτι και να αποφασίσεις Μαρία .. να το κάνεις γιατί το θελεις.. και μην μου στεναχωριεσαι όλες λίγο πολύ περναμε τις φάσεις μας... να είσαι καλά και να έχεις ομορφες γιορτινες μέρες.. φιλακιααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άχουτο μωρέ!!!! Είδες όλα μια ιδέα είναι!!!
    Όχι Μαράκι να μη το κλείσεις το ιστολόγιο! Και μια στο τόσο να γράφεις καλά είναι! Εξάλλου και μια φωτογραφία να ανεβάζεις πάλι καλά είναι!!!
    Να περνάς όμορφα! Καλά Χριστούγεννα καλή μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στους φίλους τους αγαπητούς
    Πού χουν μεγάλη αξία
    Εύχομαι "Χρόνια πολλά!"
    Μα πάνω απ΄όλα υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλά ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ!!!
    ΦΙΛΙΆ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια όλων είναι καλοδεχούμενα εφόσον δεν προσβάλλουν τον συγγραφέα και τον αναγνώστη,
Ευχαριστω