8.5.15

Μεγαλώνοντας με ''διαμάντια'' !


Χθες βράδυ παρακολουθώντας μετά από αρκετό καιρό τηλεόραση, έπεσε το μάτι μου σε μια συνέντευξη της κυρίας Βάσως, της γυναίκας του μεγάλου Στέλιου Καζαντζίδη.
Η συγκεκριμένη εκπομπή αρχικά είχε δείξει ένα βίντεο αφιέρωμα στον μεγάλο μας τραγουδιστή.. Η κύρια Βάσω κοιτούσε με προσοχή και δακρυσμένη..Χωρίς να το θέλω συγκινήθηκα απίστευτα και κατέληξα να κλαίω μαζί.

Βλέποντας το βίντεο, έπιασα τον εαυτό μου αυθόρμητα να σιγοτραγουδάει .
Ξέροντας κάθε στίχο απ έξω. Και σκέφτηκα, πως να μην γνωρίζω αυτά τα διαμάντια αφού μικρή ταξιδεύοντας με την οικογένεια  μόνο αυτά ακούγαμε στο αυτοκίνητο. Πόσους δίσκους είχε στο συρταράκι ο πατέρας μου... Και πόσους άλλους στο σπίτι. 

Διονυσίου, Ζαγοραίος, Μητροπανος, Βοσκόπουλος, Σακελλαρίου, Μαρινέλλα, Μαίρη Λίντα...και άλλοι πολλοί

Ο Στέλιος Καζαντζίδης για μένα είχε τα πιο πονεμένα τραγούδια, που κάθε στίχος σε ανατρίχιαζε .. Πόσο αληθινός αλλα και πόσο κύριος ήταν... Αυθόρμητος και παρορμητικός. Με μια φτωχή αλλά γεμάτη με δόξα ζωή. 
Δεν ήθελε την νύχτα, ήθελε μόνο να δουλεύει περιστασιακά και γιαυτό και πολύ νωρίς παράτησε τις πίστες και απογοήτευσε το κοινό του.   

Έρχονται χρόνια δύσκολα... έλεγε σε ένα τραγούδι του.. και πόσο προφητικό, πόσο μέσα είχε πέσει...

Σκέφτομαι..Πόσα διαμάντια μας έχουν αφήσει μεγάλοι τραγουδιστές που έχουν φύγει από την ζωή..Πόσα τραγούδια γεμάτα από βιώματα και προσωπικές εμπειρίες,πόσα τραγούδια με πόνο, χαρά,έρωτα.

Τι κρίμα να έχουν πάρει την θέση τους, παρατράγουδα, τραγούδια για γέλια και για κλάματα, τραγούδια χωρίς νόημα που το μόνο που σε κάνουν είναι να κουνάς το κορμί και να προκαλείς... 

Είμαι σίγουρη όμως ότι αυτα τα ''ιερά τέρατα'' της μουσικής δισκογραφίας κα τα διαμάντια τους θα μείνουν για πάντα χαραγμένα μέσα μας αλλά και θα διατηρηθούν στον χρόνο αφήνοντας πίσω τους αξέχαστες αναμνήσεις..

Θα μπορούσα να αναφέρω πάρα πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια... Μόνο που δεν θα αρκούσε μια ανάρτηση..










Καλό Σαββατοκύριακο !!!! 

7 σχόλια:

  1. Μαρία μου όλα αυτά τα τραγούδια τα ακούγαμε και εμείς όταν με τους γονείς ζούσαμε στο εξωτερικό !!! Θυμάμαι τον μπαμπά μου να δακρύζει , εγώ τότε δεν καταλάβαινα τα λόγια των τραγουδιών και απορούσα !!!
    Καλό Σαββατοκύριακο και φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όμορφα τραγούδια και τόσο μοναδικά
    Φιλακια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαχρονικές αξίες, Μαράκι μου!
    Προσωπικά, χαίρομαι που είχες τέτοια ακούσματα σαν παιδί... Νομίζω πως οι στίχοι, μπορούν να διαμορφώσουν χαρακτήρα πολλές φορές...
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κούκλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαράκι μου, μπράβο και πάλι μπράβο γι' αυτό το μικρό αφιέρωμα και για τα λόγια που έγραψες!
    Ειδικά για τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Στέλιο Καζαντζίδη (κι έχω έναν λόγο παραπάνω και αναφέρω ειδικά αυτόν τον άνθρωπο) μόνο τα καλύτερα έχω να πω και να αναφέρω! Τα τραγούδια αυτά, οι στίχοι που γράφτηκαν τα περισσότερα από απλούς λαϊκούς ανθρώπους που δεν σπουδάσανε σε κάποιο σχολείο αλλά την ίδια τη Ζωή, το λιγότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να τα σεβόμαστε αυτά τα τραγούδια και αυτούς τους καλλιτέχνες... είτε είσαι είετ δεν είσαι του ...λαικού ρεπερτορίου.

    Καλό Σαββατοκύριακο κοριτσάρα μου να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασιλικη9/5/15, 3:10 π.μ.

    Καλησπερα Μαριω!!!!!!!!
    Μπραβο σου που τα θυμηθηκες και ανρτησες και εγω τα ακουγα σαν παιδι και ακομα τα ακουω.
    Διαχρονικοτατες και μοναδικες αξιες απο ολους τους παλιους τραγουδιστες.
    Ιδιως ο Καζαντιδης.
    Το '60 που εφευγαν για μια καλυτερη ζωη οι Εληννες και πηγαιναν μεταναστε στην Γερμανια-Αυστραλια που πηγαιναν για δουλια εκει ελεγαν στους αλλους που ειχαν αφησει πισω τους στειλτε μας κασετες με τραγουδια τα πονεμενα ξενιτεμενα του Καζαντζιδη.
    φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο για την αναφορά Μαρία!

    Το έρχονται χρόνια δύσκολα ήταν το τελευταίο τραγούδι που είπε ο Στέλιος, το 2000, λίγο πριν πεθάνει. Όντως προφητικό αν και το βρίσκω και λίγο απαισιόδοξο, όσα και αν έχουν συμβεί, οι Έλληνες και τα αδέρφια μας οι Κύπριοι έχουμε αποδείξει ότι δεν το βάζουμε κάτω!

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο κτήμα "πιάνω " ένα σταθμό που όλη μέρα έχει τραγούδια που είναι τόσο παλιά που εγώ δεν τα ήξερα πραγματικά.Έχω κολλήσει σε αυτό το σταθμό και πιάνω τον εαυτό μου να τραγουδάει μαζί τους .Πραγματικά δεν μπορείς να φανταστείς πόσα τραγούδια δεν ακούγονται παλιά λόγω ίσως..διαφήμισης.Καλημέρα και καλή εβδομάδα ομορφούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια όλων είναι καλοδεχούμενα εφόσον δεν προσβάλλουν τον συγγραφέα και τον αναγνώστη,
Ευχαριστω